Afzuigkap zonder afvoer met Domaplasma van aXiair

15-06-2016

Een afzuigkap zonder afvoer (naar buiten) kan een ideale oplossing zijn. Zo hoeft er geen - in een koof - weggewerkte leiding naar buiten te worden gebracht. Dit is vanuit esthetisch en financiël oogpunt natuurlijk aantrekkelijk, maar soms is het gewoon bouwtechnisch niet mogelijk of niet toegelaten om een afvoer naar buiten te realiseren. Toch heeft een conventionele afzuigkap zonder afvoer niet de voorkeur vanwege de doorgaans matige prestaties en het regelmatige onderhoud van de actief-koolstoffilters die nodig zijn.

 

Geurdeeltjes worden namelijk uitsluitend opgevangen en geadsorbeerd in het koolstoffilter. Dit filter moet daarom met enige regelmaat vervangen worden. De opgezogen lucht wordt gerecirculeerd en komt aan de bovenzijde van de kap weer uw keuken binnen. U kunt zich voorstellen dat het afvoeren van de lucht naar buiten de meest schone oplossing lijkt, maar wel een kostbare omdat immers daarmee jaarlijks ook heel veel dure energie naar buiten wordt geblazen.

 

Gelukkig is er tegenwoordig een meer dan uitstekend alternatief op de recirculatie afzuigkappen met koolstoffilter. Zo werkt het unieke Domaplasma systeem van aXiair met een plasmafilter waarin alle kookgeuren en vetdeeltjes middels een elektrochemisch proces worden opgevangen en afgebroken. Een Domaplasma-filter hoeft in tegenstelling tot een conventioneel koolstoffilter gemiddeld slechts eens in de 5 jaar gereviseerd of vervangen te worden; kortom minder gedoe met vette koolfilters en dus een stuk comfortabeler in het gebruik!

 

axiair aledo zwartafzuiging zonder afvoer naar buiten

 

De Domaplasma afzuigkappen van aXiair kenmerken zich door een hoge afzuigcapaciteit en het milieuvriendelijk en efficiënt verwijderen van vrijwel alle kook­ en bakgeuren. Daarnaast worden virussen, micro-organismen, schimmelsporen en pollen in hoge mate geneutraliseerd. De plasmatechnologie wordt al ettelijke jaren succesvol toegepast in de horeca, maar is tegenwoordig ook op de consumentenmarkt beschikbaar en toepasbaar in veel al dan niet standaard afzuigkappen.

 

Inhuis Keukens is officieel dealer van het merk aXiair en wij helpen u graag verder als u meer informatie wilt over de fraaie producten van aXiair.


Telefoon/Whatsapp: +31(0)6 31 79 08 68

E-mail: info@inhuiskeukens.nl